Ossobuco in bianco

Autor receptu: 2010

Tradicna verzia tohto klasickeho receptu ako sa vraj robila v stredoveku so skoricou a bielym vinom.

20 minut minút
príprava
1.5 h minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kvalitne telacie na osso bucco je pomerne tazko kupit lebo recept je velmi popularny v Talianskych restauraciach. Ked napriek slubom kupite daco co je skor starsie tela, je dobre postupovat starym sposobom kde maso je obalene v muke prve. Maso by malo byt hrubsie cca 3-4 cm. Pri starsom mase treba narezat slachy lebo sa vam to vsetko "pokruti pri peceni. Ked chcete robit naozaj "prezentacnu " - slavnostnejsiu verziu ,treba kazdy kus zviazat spagatom aby si pri dlhom duseni udrzalo maso tvar. Nasa verzia je domaca a maso je tak makke ze odpadavalo od kosti.
  2. Maso som zlahka okorenil oprasil mukou a dal oprazit zo vsetkych stran na olivovom oleji. Vybral a odlozil na stranu .Do vypeku som pridal kocku masla a v nasej verzii som pokracoval podla podla Artusiho a pripravil som si ako zaklad "soffritto italiano",na drobno nakrajanu cibulu , mrkvu a stonkovy zeler.
  3. Maso som dal naspat do panvice zvysil plamen a pridal cast vina vyvaril alkohol.Pridal koreniny a znizil plamen na minimum ( ked sa nam to rychlo robi , maso vyschne). Tekutina by mala siahat do polovice masa nechame skoro vyvarit a pridavame-podlievame pomaly znova tzv.‘arrosto morto". ale nikdy to neutopime .
  4. Pokracujeme pomalicky a podlievame podla potreby ...je to recept ako cinske muky lebo to velmi rozvoniava. A robime podla kvality masa cca .1.5 - hodiny. My sme servirovali ako povodnu verziu s polentou.