Cestoviny

Orzo cestoviny so šampiňónmi, hráškom a špenátom

Autor receptu: blissofplants

Šupka z citróna v tomto recepte je voliteľná ale vedeli ste, že obsahuje viac živín ako šťava?!* Kôra z citróna obsahuje látky, ktoré pomáhajú predísť rôznym chorobám. Ak sa ju rozhodnete do receptu pridať, používajte len bio, tie by nemali byť postriekané chemikáliami (aspoň dúfam🤩).

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrniec s osolenou vodou a olejom (1 PL) privedieme do varu, pridáme orzo a varíme kým nie je hotové (zvyčajne 8-10 minút).
  2. Medzitým si zohrejeme zvyšný olej v panvici. Pridáme na malé kúsky nakrájanú cibuľu a stonkový zeler a varíme niekoľko minút.
  3. Šampiňóny nakrájame na menšie kúsky a pridáme do panvice. Varíme zhruba 10 -15 minút. Dobre ochutíme.
  4. Na záver pridáme hrášok a špenátové listy a pokračujeme vo varení ešte ďalších 5 minút. Zmiešame s uvareným orzom a podávame. Dochutíme ak treba.
  5. Ak máte chuť, môžete si na jedlo nastrúhať trochu kôry z citróna a pridať olivy, ak ich máte radi.