Orientálna zeleninová polievka s cícerom a čerstvým koriandrom

Autor receptu: frezia

Velmi zdrava aromaticka polievka bohata na vlakniny a vitaminy E a C

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si vsetky suroviny.
  2. Ocistenu mrkvu pokrajame na rezance,fenikel ocistime,prekrojime,vyberieme hlub a pokrajame nadrobno.Zelene z neho si odlozime na dekoraciu. Taktiez cibulu,cesnak,feferonku a zazvor.
  3. V hrnci rozpalime olej pridame cibulu,cesnak,feferonku a zazvor. Kratko oprazime. Pridame badian,kumin,a nove korenie. Za staleho miesania prazime,kym to nezacne krasne rozvoniavat.
  4. Pridame mrkvu a fenikel a zase to spolu asi 3 minuty prazime a stale miesame. Osolime,okorenime a pridame vyvar a cicer. Vytlacime stavu z 2 pomarancov a pridame ju do polievky. Nechame to spolu asi 10 minut pomaly varit. Otrhame si koriander zo stopiek. Polievku dame do misiek,pridame cerstvy koriander,zamiesame,ozdobime zelenym feniklom a pridame za lyzicku pochutkovej smotany.