Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary

Autor receptu: pumaamravec

Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cukinu si nakráme na plátky, nasolíme z každej strany a necháme asi 20 minút odkvapkať. Potom si kvapneme olivový olej (môže byť aj z konzervy tuniaka) na panvicu a restujeme na ňom cukinu z každej strany dozlata.
  2. Na panvicu pridáme tuniaka, kapary a na kúsky nakrájané čierne olivy. Trochu orestujeme. Ku konci pridáme petržlenovú vňať. Pridáme plátky cukiny, premiešame a vysypeme na tanier.
  3. Podávame s kúskom čerstvej petržlenovej vňate, osolené podľa chuti, okorenené a poprskané citrónovou šťavou.