Orestované cukinové plátky s tuniakom a kapary
Autor receptu: pumaamravec
Veľmi jednoduché, zdravé pritom sýte jedlo. Kombinácia cukiny s tuniakom je prekvapivo lahodná.
1 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukinu si nakráme na plátky, nasolíme z každej strany a necháme asi 20 minút odkvapkať. Potom si kvapneme olivový olej (môže byť aj z konzervy tuniaka) na panvicu a restujeme na ňom cukinu z každej strany dozlata.
- Na panvicu pridáme tuniaka, kapary a na kúsky nakrájané čierne olivy. Trochu orestujeme. Ku konci pridáme petržlenovú vňať. Pridáme plátky cukiny, premiešame a vysypeme na tanier.
- Podávame s kúskom čerstvej petržlenovej vňate, osolené podľa chuti, okorenené a poprskané citrónovou šťavou.