Orechovo-šampiňónová omáčka

Autor receptu: eff

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si suroviny na prípravu omáčky..
  2. Nakrájané kuracie prsia na kocky nasucho osmažíme na prudkom ohni.
  3. Na osmažené mäsko pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny, soľ a čierne mleté korenie. Spolu dusíme, kým je mäso mäkké.
  4. Ďalej pridáme podrvené orechy a cesnak. Dobre premiešame a varíme asi 5 minút.
  5. Následne pridáme tavený syr rozmiešaný v 150 ml mlieka a za stáleho miešania varíme na veľmi miernom ohni 15 minút. Nakoniec omáčku zahustíme podľa chuti majzénou rozmiešanou v mlieku. Necháme prejsť varom. Hotovú omáčku podávame s cestovinami. Bon appetito ;)