Orechovo-šampiňónová omáčka
Autor receptu: eff
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Nachystáme si suroviny na prípravu omáčky..
- Nakrájané kuracie prsia na kocky nasucho osmažíme na prudkom ohni.
- Na osmažené mäsko pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny, soľ a čierne mleté korenie. Spolu dusíme, kým je mäso mäkké.
- Ďalej pridáme podrvené orechy a cesnak. Dobre premiešame a varíme asi 5 minút.
- Následne pridáme tavený syr rozmiešaný v 150 ml mlieka a za stáleho miešania varíme na veľmi miernom ohni 15 minút. Nakoniec omáčku zahustíme podľa chuti majzénou rozmiešanou v mlieku. Necháme prejsť varom.
Hotovú omáčku podávame s cestovinami.
Bon appetito ;)
|