Opekaná zelenina s vajíčkami
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Toto jedlo nie vhodné len pre vegetariánov, ale hodí sa aj ako sýte raňajky pre tých, ktorí
chcú vyjsť zo svojho
stereotypu. Musíte vyskúšať!
Postup
- Fenikel bez stopky nakrájame na plátky a cuketu na kolieska.
- Do veľkej panvice dáme maslo a na neho dáme plátky feniklu. Krátko opražíme, dokým fenikel nepustí vôňu. Pridáme cuketu, špargľu, špenát a celé to spolu opekáme, dokým zelenina nezmäkne.
- Pridáme paradajky nakrájané na plátky, vegetu, olivy, okoreníme to a zľahka premiešame.
- Vajcia zmiešame so smotanou, nastrúhaným syrom a soľou a celú túto zmes vylejeme na zeleninu.
- Zmenšíme plameň a keď sú vajíčka hotové, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.