Bravčové mäso

Opečená podbrušinka plnená mletou podbrušinkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed som počas prípravy menila, lebo do druhej podbrušinky sa nedal vytvoriť otvor pre plnku.* Tak som túto časť pomlela a touto som naplnila tú časť, do ktorej bolo možné vytvoriť otvor. Vzniklo veľmi chutné jedlo.

3
porcie
55 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravila som si 2 kusy podbrušinky na plnenie. No žiaľ do druhej nebolo možné urobiť otvor pre plnku, tak som sa rozhodla, že ju pomeliem a týmto naplním tú, do ktorej som už urobila otvor.
  2. Mäso som pomlela, pridala som vajce, namočený a vyžmýkaný rožok, soľ, korenie, mletú papriku a cesnak. Všetko som zmiešala a naplnila som podbrušinku. Do plnky som pridala aj nakrájanú petržlenovú vňať.
  3. Treba ju plniť menším množstvom plnky, lebo podbrušinka je tenký pás mäsa a pri pečení môže prasknúť. A tak mi polovica plnky zvýšila a urobila som z nej 4 malé šúľky, ktoré som vyváľala v múke a vypražila.
  4. Otvor na podbrušinke som zošila bielou niťou.
  5. Údenú slaninu som nakrájala na malé kocky a vytopila som tuk. Na tuku som opiekla naplnenú podbrušinku z oboch strán.
  6. Keďže mali byť dve plnené podbrušinky a aby tej jednej tam na panvici nebolo smutno, pridala som k nej 2 kusy bravčové rebierka.
  7. Všetko som osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou.
  8. Podliala som slepačím vývarom.
  9. Pod pokrievkou som najprv mäso dusila 50 minút. Potom som ho odkryla a nechala opiecť do chrumkava. Počas pečenia som podlievala malým množstvom vývaru.
  10. Podbrušinku som vybrala na dosku a odstránila som nite.
  11. Nakrájala som ju na plátky.
  12. Podávala som s varenými zemiakmi a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.