Prepelica
Opečená plnená prepelica s griotkou a karamelizovaným egrešom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed taký jednoduchý a skvele ochutený karamelizovaným egrešom.
2 porcie |
45 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Prepelicu som umyla, osušila kuchynským papierom.
- Položila som ju na podšálku, aby ste vedeli aké je to drobné zviera.
- Pripravila som plnku. Pol rožka som nakrájala na kocky, pridala som nakrájané sušené paradajky a vajce. Nesolila som plnku, lebo všetky komponenty sú solené. Všetko som premiešala.
- Plnku som vložila do otvoru v prepelici. Nezošila som ani nespojila šprádlom, lebo keď ju budem opekať na masti zo všetkých strán, položím ju plnkou nadol, plnka sa zvonku opečie a už počas prípravy nevypadne von.
- Na horúcej masti prepelicu opečiem sprudka zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo, lebo tieto mäsá zvyknú byť dosť suché. Pridám na väčšie kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou a polejem celú prepelicu griotkou.
- Počas opekania podlievam iba pol deci bravčového vývaru, ktorý sa mi varí na sporáku. Prepelicu osolím, korením, posypem mletou červenou paprikou a pod pokrievkou opekám 40 minút.
- Upečená prepelica.
- Vyložím ju na dosku a nechám odstáť 15 minút a potom ju prekrojím pozdĺžne na polovicu.
- Pripravím si egreše, ktoré očistím a umyjem.
- Na panvici skaramelizujem cukor a zalejem ho griotkou.
- Do tohto základu pridám egreše a iba minútu spolu podusím.
- Hotový obed podávam s tarhoňou a výborným karamelizovaným egrešom.
Prajem vám dobrú chuť.