(Nielen) Vianočná krúpková kapustnica s hríbami a údeninou
Autor receptu: archaa
Nasa rodinná kapustnica, ktorú robievame na Stedrý vecer a na Silvestra.
4 porcie |
90 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Susené hríby si vopred namocíme, aby zmäkkli, potom pokrájame (alebo posekáme) na kúsky. Krúpky uvaríme a scedíme.
Necháme zovriet stavu z kyslej kapusty a prilejeme vývar z hubového bujónu, vlozíme údeninu alebo klobásy,odstavenú kapustu a necháme varit asi pol hodiny, pridáme nasekané hríby a varíme dalsiu polhodinu (podla potreby dolievame bud stavu z kyslej kapusty ,vývar alebo vodu,podla vasej chuti, ak by sa nám tekutina odparovala).Kapustnicu ochutíme solou a mletým ciernym korením, nakoniec pridáme do nej krúpky, vnat, zamiesame a odstavíme.
Samozrejme, mäsko ci klobásky môzeme potom pokrájat do polievky, my ho vyberáme a podávame so zemiakovým salátom.
Z tohto mnozstva uvaríte jeden mensí hrniec polievky.