Nedeľná vaječno - zeleninová raňajková torta (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Tento recept mám od známeho Bulhara už veľmi dlho.Keďže sme si ho obľúbili, robíme ho veľmi často.Hlavne manžel ho má rád, niekedy aj s kúskami klobásky.Ja zasa viac obľubujem vegetariánsku verziu.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na panvici alebo pekáčiku, ktorý môžeme dať do rúry opečieme pokrájanú slaninku, aby pustila masť.Pridáme na rezančeky pokrájanú cibuľu a papriku a opäť opekáme,ale nie úplne do mäkka.Musia zostať chrumkavé.Osolíme, okoreníme.Do kruhu poukladáme mesiačiky paradajky.
  2. Vajíčka osolíme a rozšľaháme.Vylejeme na pripravenú zmes v panvici alebo pekáčiku. Vložíme do vyhriatej rúry a zapekáme asi 10 minút.Môžeme robiť aj na platni tak,že panvicu zakryjeme, ale zapekáme veľmi pomaly,aby nám neprihorelo.V rúre je to rýchlejšie a krajšie sa nadvihne.
  3. Posypeme posekanou čerstvou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.Porežeme na trojuholníky ako tortu a podávame.Podľa chuti si na tanieri môžeme pokvapkať kečupom.
  4. A takto ubúda z pekáčika....