Zemiakový šalát

Ne/odľahčený zemiakový šalát

Autor receptu: bugout

K názvu aj samotnému šalátu len pár slov. "Ne" preto, lebo je v ňom majonéza a žiadne náhrady, odľahčený - lebo polovica zemiakov je nahradená jablkom. To je jeho čaro a tajomstvo. Chrumkavé kyselkavé jablká sú tam skrátka úžasné. Takže ďakujem za inšpiráciu Tibor.

Postup

  1. Do postupu snáď len pár pravidiel, žiadne špecifiká v postupe veru nie sú... Dodržať pomer zemiakov a jabĺk 1:1. Jablká a zemiaky majú dominovať, čiže všetko ostatné striedmo. To je všetko.
  2. Zemiaky (prípadne čo chcem a treba) uvaríme v šupke, potom ošúpeme a nakrájame (pretlačíme mriežkou). Všetko ostatné skrátka tiež nakrájame (kukuricu, hrášok, majonézu a horčicu krájať nezvyknem) a zmiešame... Či jablká ošúpete nechám na vás.
  3. Musím na záver podotknúť, že toto je pre mňa špecifická príloha. Totiž je vždy ako prvá voľba. Najskôr sa rozhodnem, že idem robiť šalát a potom rozmýšľam čo k nemu... A ešte doplním, že majonézové zemiakové šaláty vyslovene nemám rad a vyhýbam sa im, tento však zbožňujem. A naozaj mi to príde až vtipné, keď si na víkend vymyslím najskôr prílohu a potom sa zamýšľam, čo bude hlavné jedlo...