Syrová nátierka
Nátierka z údeného syra
Autor receptu: pavucka
Zabudnutý recept na nátierku ešte z čias ČSSR.
Postup
- Vezmite údený syr a postrúhajte ho na hrubom strúhadle. Môžete ho navyše nahradiť bežným taveným syrom (nátierka potom bude chutiť menej výrazne).
- Vajcia uvarte natvrdo, nechajte vychladnúť, ošúpte a tiež ich nastrúhajte na hrubom strúhadle – rovnako tak aj mrkvu. Potom prelisujte 3 až 4 strúčiky cesnaku, zmiešajte ingrediencie dohromady a v prípade potreby k nim pridajte ešte 1 lyžičku mletého čierneho korenia.
- Teraz je čas na zálievku, ku ktorej budete potrebovať iba dve ingrediencie, a to kyslú smotanu a majonézu. Majonézu aj kyslú smotanu teda zmiešajte v pomere 1:1 a dresing je na svete.
Všetky pripravené ingrediencie teraz zmiešajte dohromady a v prípade potreby nátierku ešte trochu osoľte.
- Pripravte si sendvičovač, vložte doň chlieb a nechajte ho poriadne opiecť z oboch strán. Pripravenú nátierku rozotrite na pripravené opečené plátky chleba.