Nátierka z údeného lososa (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Keďže údený losos je sám o sebe dosť mastný, použila som v tomto recepte ľahšiu a objemu pása pozitívnejšie ladenú variantu. Včera na Silvestra bola na krekroch, dnes ráno na čiernom chlebíku. Ani po 24 hodinách nestratila krémovú konzistenciu a nebola vodnatá. Grécky jogurt u mňa znovu výrazne zabodoval!

10 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájame si lososa na menšie kúsky...
  2. ...pridáme do misy grécky jogurt, citrónovú šťavu a mleté korenie. So soľou opatrne, losos je dosť slaný.
  3. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú nátierku.
  4. Pridáme čerstvý nasekaný kôpor...
  5. ...polovicu nátierky som pre zmenu zmiešala s posekanou pažítkou. Dobrú chuť!