Mrkvová polievka
Mrkvový krém so škoricou
Autor receptu: msannw
Jemne pikantná, trochu sladká, neodolateľne voňavá a celé telo zahrievajúca polievka je ideálnym pokrmom v chladnejšom
počasí.* A keďže novoročné predsavzatia týkajúce sa jedálnička sú stále čerstvé, práve táto škoricovo-mrkvová polievka je presne
ten typ zdravého jedla, ktorý všetci potrebujeme.
Jednoduchá, rýchla, krémovo hladká uvarená z tých pravých diétnych ingrediencií.
6 porcií |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu, zemiaky a 2 šalotky (príp. polovicu veľkej cibule) nastrúhame alebo posekáme v chopperi. Preložíme do hrnca, pridáme vývar, korenie a tymian. Privedieme k varu, stíšime plameň a prikryté varíme 30 minút (ak máme nadrobno posekanú zeleninu, stačí aj 20 minút).
- Keď je zelenina uvarená, premixujeme ponorným mixérom až kým nebude polievka hladká a krémová.
Ochutnáme a podľa potreby ešte okoreníme/osolíme. Pridáme škoricu, polievku odstavíme a primiešame do nej lyžicu masla.
Ja som pridala ešte trochu chilli.
- Druhú lyžicu masla rozpustíme na malej panvici na miernom ohni, pridáme zvyšné nasekané šalotky (alebo polovicu cibule) a restujeme 8 až 10 minút, kým nezačne hnednúť a karamelizovať. Cibuľku odstavíme a odložíme.
- Polievku podávame ozdobenú karamelizovanou šalotkou a posekanou petržlenovou vňaťou.