Vajíčkový šalát

Mrkvovo-vajíčkový šalát (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Veľmi chutný, smotanový šalát, vhodný na raňajky alebo ľahkú večeru :-)

5-6
porcií

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si 4-5 stredne velkých mrkiev, 5 vajíčok a 1 cibulu. Dalej hustejšiu, trocha kyslú smotanu, horčicu, korenie, sol a olivový olej. Kludne môžte dat aj slnečnicový.
  2. Mrkvu očistíme a postrúhame na velkých slzách. Cibulu pokrájame celkom na jemno a vajíčka si uvaríme na tvrdo. Následne postrúhanú ,trocha osolenú mrkvu na troche oleja podusíme do mäkka. Ak si pri dusení mrkva nepustí dostatok šťavy v ktorej by sa udusila, tak treba podliat trošku vody. Následne necháme mrkvu vychladnúť.
  3. V jednej miske zmiešame vychladnutú mrkvu, vajíčka pretlačené cez mriežky a cibulu. Dobre premiešame. Potom pridáme smotanu, ja som dala 5-6 kopcovitých lyžíc, ale kludne dávajte od oka .Dalej za 1pl horčice, korenie, sol, olej a premiešame. Nakoniec dáme 1 kl kurkumy a šalát znova dobre premiešame. Najlepší je ked zopár hodín postojí, aby sa prepojili chute :-) Ak mrkva príliš presladí šalát, tak môžte pridať pár kvapiek citrónu.
  4. Podávame s chlebom, alebo nejakým oblúbeným pečivom. Hodí sa na raňajky, ale aj ako lahká večera :-) Dobrú chuť.