Zeleninové lievance

Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, pokrájanú jarnú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, žĺtky, soľ, korenie, premiešame a necháme 20 minút odležať.
  2. Vyšľaháme bielky s trochou soli a sneh vmiešame do zeleninovej zmesi.
  3. Na panvicu dáme olej a vypražíme malé lievance, ktoré poukladáme na kuchynský papier.
  4. Z umytých uhoriek nakrájame vhodným krájačom dlhé rezance v tvare špagiet, mierne osolíme a opatrne zbavíme vody. Kyslú smotanu osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak a zmiešame s uhorkovými špagetami. Podávame k mrkvovo-cuketovým lievancom.