Mrkvová polievka

Mrkvová polievka s bezlepkovou tarhoňou

Autor receptu: novalim

Jednoduchý recept, ktorý vám bude chutiť. Mrkvová polievka s tarhoňou môže byť už dnes u vás na stole.* Zvládne ju navariť aj začiatočník. Keďže žijeme bez lepku, ako závarku sme použili našu bezlepkovú tarhoňu Novalim.

6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvy očistíme a umyjeme. Jednu nastrúhame na jemno, druhú na hrubšie.
  2. Na rozpálenom oleji do zlatista opražíme ryžovú múku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu s rascou a ešte trochu opražíme.
  3. Zalejeme cca 1,5 – 2 l vody, rozmiešame v nej opraženú múku s mrkvou, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a bujón, osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania privedieme k varu, potom znížime teplotu varenia a na malom ohni varíme cca 15 minút.
  4. Medzitým uvaríme podľa návodu tarhoňu, ktorú použijeme ako závarku do polievky.