Mrkvová polievka
Mrkvová polievka s bezlepkovou tarhoňou
Autor receptu: novalim
Jednoduchý recept, ktorý vám bude chutiť. Mrkvová polievka s tarhoňou môže byť už dnes u vás na stole.* Zvládne ju navariť aj začiatočník. Keďže žijeme bez lepku, ako závarku sme použili našu bezlepkovú tarhoňu Novalim.
6 porcií |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvy očistíme a umyjeme. Jednu nastrúhame na jemno, druhú na hrubšie.
- Na rozpálenom oleji do zlatista opražíme ryžovú múku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu s rascou a ešte trochu opražíme.
- Zalejeme cca 1,5 – 2 l vody, rozmiešame v nej opraženú múku s mrkvou, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a bujón, osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania privedieme k varu, potom znížime teplotu varenia a na malom ohni varíme cca 15 minút.
- Medzitým uvaríme podľa návodu tarhoňu, ktorú použijeme ako závarku do polievky.