Plnené kuracie stehná
Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich morčacou pečienkou. Ako prílohu som opiekla zeleninu na masle.
2 porcie |
45 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehno aj pečeň som umyla, osušila kuchynským paprierom. Zo stehna so odstránila kratšiu kosť.
- Do rajnice som dala zovrieť vodu a pečienku som blanšírovala 2 min. Potom som ju vybrala a nechala vychladnúť.
- Vychladnutú som nakrájala na malé kocky. Nastrúhala som k nej pol suchého rohlíka a pridala jedno vajce. Zmes som osolila, okorenila a touto plnkou som plnila stehno.
- Zostala mi časť plnky aj polovicu pečene som si nechala len tak na opekanie a zo zbytku plnky som urobila takú malú fašírku a tiež ju budem spolu so stehnom piecť.
- Otvor som spojila špáradlom.
- Masť som nechala roztopiť a zohriať a stehno som opiekla zo všetkých strán, osolila, okorenila a posypala červenou paprikou
- Pridala som cibuľu a cesnak a podliala som ho bielym vínom. Pod pokrievkou spočiatku dusila a potom som odkryla a dopiekla.
- Pripravila som si prílohu. Na panvicu som dala maslo a cukor...
- ...pridala som zeleninu a iba krátko opiekla.
- Z upečeného mäsa som odstránila špárádlá.
- Podávala som ho so zeleninou.
Prajem vám dobrú chuť