Plnené kuracie stehná

Morčacou pečeňou plnené kuracie stehno so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som opäť kuracie stehná od Gazdov a už som ich chcela ochutnať. Plnila som ich morčacou pečienkou. Ako prílohu som opiekla zeleninu na masle.

2
porcie
45 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehno aj pečeň som umyla, osušila kuchynským paprierom. Zo stehna so odstránila kratšiu kosť.
  2. Do rajnice som dala zovrieť vodu a pečienku som blanšírovala 2 min. Potom som ju vybrala a nechala vychladnúť.
  3. Vychladnutú som nakrájala na malé kocky. Nastrúhala som k nej pol suchého rohlíka a pridala jedno vajce. Zmes som osolila, okorenila a touto plnkou som plnila stehno.
  4. Zostala mi časť plnky aj polovicu pečene som si nechala len tak na opekanie a zo zbytku plnky som urobila takú malú fašírku a tiež ju budem spolu so stehnom piecť.
  5. Otvor som spojila špáradlom.
  6. Masť som nechala roztopiť a zohriať a stehno som opiekla zo všetkých strán, osolila, okorenila a posypala červenou paprikou
  7. Pridala som cibuľu a cesnak a podliala som ho bielym vínom. Pod pokrievkou spočiatku dusila a potom som odkryla a dopiekla.
  8. Pripravila som si prílohu. Na panvicu som dala maslo a cukor...
  9. ...pridala som zeleninu a iba krátko opiekla.
  10. Z upečeného mäsa som odstránila špárádlá.
  11. Podávala som ho so zeleninou. Prajem vám dobrú chuť