Pečené morčacie stehno
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Autor receptu: redakcia
Postup- Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, viazaničku tymianu a zalejeme
bielym vínom. Zakryjeme a pečieme 1,5 hodiny
pri 180 °C. Odkryjeme a pečieme do chrumkava ďalších 10 minút.
- Omáčka: Do výpeku z mäsa dáme opečený cesnak,
rozmixujeme, pridáme lyžicu masla. Ochutíme.
- Hubový nákyp: Huby namočíme do teplej
vody na 20 minút. Rožky nakrájame na kocky
a namočíme ich do mlieka. Cibuľu nakrájame
najemno a opražíme ju na rozpálenej panvici
s masťou. Vodu z húb vytlačíme, pridáme ich
k cibuli a spoločne orestujeme dozlatista.
- Huby a cibuľu pridáme k namočeným rožkom. Primiešame vajce, majorán, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Plech vymastíme maslom
a vysypeme strúhankou. Do formy dáme
hubovú zmes a pečieme pri 180 °C 30 minút.
|