Pečené morčacie stehno

Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, viazaničku tymianu a zalejeme bielym vínom. Zakryjeme a pečieme 1,5 hodiny pri 180 °C. Odkryjeme a pečieme do chrumkava ďalších 10 minút.
  2. Omáčka: Do výpeku z mäsa dáme opečený cesnak, rozmixujeme, pridáme lyžicu masla. Ochutíme.
  3. Hubový nákyp: Huby namočíme do teplej vody na 20 minút. Rožky nakrájame na kocky a namočíme ich do mlieka. Cibuľu nakrájame najemno a opražíme ju na rozpálenej panvici s masťou. Vodu z húb vytlačíme, pridáme ich k cibuli a spoločne orestujeme dozlatista.
  4. Huby a cibuľu pridáme k namočeným rožkom. Primiešame vajce, majorán, čierne korenie, soľ, pretlačený cesnak a najemno nakrájanú petržlenovú vňať. Plech vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Do formy dáme hubovú zmes a pečieme pri 180 °C 30 minút.