Keď slanina uvoľnila tuk, položila som na panvicu stehno a zo všetkých strán som ho opiekla.
Pridala som nakrájanú cibuľu, cesnak, osolila okorenila, posypala rascou a mletou červenou paprikou...
...podliala polovicou vína.
Pod pokrievkou som mäso najprv dusila a stále podlievala mäsovým vývarom. Keď bolo mäso mäkké, pridala som paradajkovú šťavu...
...a šalviu. Cibuľu a cesnak som vybrala a rozmixovala ponorným mixérom a vrátila k mäsu a tým som šťavu zahustila.
Odkryté mäso som ešte nechala dopiecť.
Kým sa mäso dusilo, pripravila som si žemlovú knedľu. Rožky som nakrájala na kolieska, pridala som kukuricu a petržlenovú vňať.
Pridala som vajcia a všetko zmiešala. Zmes som plnila do mikroténových sáčkov, vytvorila rolku, na dvoch koncoch som ju zviazala kuchynským špagátom a dala variť do vriacej vody na 20 min. Uvarené som ich vybrala, odstránila vrecko a špagáty a nechala ochladiť, nakrájala som ich na kolieska.
Hotové jedlo som podávala so žemľovým knedlíkom a paradajkovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.