Morčacie stehno horné v paradajkovej 100% šťave

Autor receptu: patroveckypitrs

Morčacina je pomerne sucha a nevýrazná tak som ju upravil trochu netradične. Hlavne bolo to chutné.

6
porcií
20 minút minút
príprava
60 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Stehno som nakrájal na rezníky o hrúbke 1cm. Do pekáča som dal na dno cibuľu nakrájanú na polmesiace na ňu naukladal rezníky, ktoré som s oboch strán osolil a okorenil. Na mäso som pridal cesnak nakrájaný na plátky. Ďalej to posypem oregánom a bazalkou na vrch pridám rozmarín.
  2. Paradajkovú šťavu zmiešam s kečupom a vodou. Tuto zmes pomaly nalejem na mäso toľko aby bolo všetko zaliate.
  3. Potom som to dal do vyhriatej rúry na 180°C príkrite alobalom na hodinu dusiť (piecť). Podľa typu rúry prispôsobiť. Po hodine bolo mäso mäkučké a šťavnaté. Príloha podla vlastného uváženia ja som mal ryžu. Tak dobrú chuť želám.