Morčacie s ananásom a hrozienkovou ryžou

Autor receptu: nanacel

"sladký" hlavný chod...to je naše...mäsko s ovocím na rôzne spôsoby :)

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame najemno cibuľku, opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso. Zprudka opražíme. Okoreníme. Podlejeme trochou vody a trochou ananásovej šťavy.
  2. Vhodíme kocku bujónu a necháme podusiť. Keď je mäsko mäkké, vložíme ananásové kúsky a zalejeme pasírovanými rajčinami.
  3. Prebytočnú vodu necháme trocha zredukovať, dochutíme kečupom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a korením. Podávame s ryžou, ktorú sme uvarili aj s hrozienkami. Ananás môžeme nahradiť aj zaváranými hruškami, marhuľami, či jablkami. Dobrú chuť :)