Morčacie s ananásom a hrozienkovou ryžou
Autor receptu: nanacel
"sladký" hlavný chod...to je naše...mäsko s ovocím na rôzne spôsoby :)
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame najemno cibuľku, opražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso. Zprudka opražíme. Okoreníme. Podlejeme trochou vody a trochou ananásovej šťavy.
- Vhodíme kocku bujónu a necháme podusiť. Keď je mäsko mäkké, vložíme ananásové kúsky a zalejeme pasírovanými rajčinami.
- Prebytočnú vodu necháme trocha zredukovať, dochutíme kečupom a citrónovou šťavou, prípadne soľou a korením. Podávame s ryžou, ktorú sme uvarili aj s hrozienkami.
Ananás môžeme nahradiť aj zaváranými hruškami, marhuľami, či jablkami. Dobrú chuť :)