Morčacie roládky s cviklovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením. Takto pripravenú zeleninu plníme do morčacích pŕs, ktoré potom zabalíme do potravinárskej fólie. Varíme vo vode 25 – 30 minút (podľa veľkosti). Podávame podliate s cviklovou penou a čerstvými bylinkami.
  2. Cviklová pena: cviklu odšťavíme a pomocou ponorného mixéra zo šťavy našľaháme penu. Šľaháme ju pred servírovaním.
  3. NÁŠ TIP: Cvikla sa využíva najmä pri prevencii ochorení a zvyšovaní obranyschopností organizmu, na zmierňovanie dôsledkov infekcie dýchacích ciest, reguláciu krvného tlaku a znižovanie hladiny cholesterolu.