Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku

Autor receptu: monty469

Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som ešte len chodila s mojím -už- manželom, čakával ma pred školou a potom sme sa chodievali najesť do jedného podniku, kde som si stále dala morčacie prsia v cestíčku s opekanými zemiačkami a diabolskou omáčkou (nejaká tatárka+kečup+chilli). Rezne v cestíčku nerobievam, skúsila som raz, ale cesto bolo mäkké, no mne nechutilo. Toto je naozaj chrumkavé, mňam.

14
porcií

Postup

  1. Morčacie prsia umyjeme, nakrájame rezne, jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme.
  2. Pripravíme si cestíčko: bielky jemne vymiešame, pridáme múku, sódu bikarbonu, minerálku soľ/korenie a vymiešame hladké cestíčko.
  3. Rezne obalíme najprv v hladkej múke, potom ponoríme do cestíčka a vyprážame na bravčovej masti. Po upečení ukladáme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
  4. Cestíčko je chrumkavé, pekne drží na mäse, neolupuje sa :-) Prílohy rozpisovať nebudem, receptík som pridala najmä kvôli cestíčku :-)