Morčacie prsia v chrumkavom bielkovom cestíčku
Autor receptu: monty469
Toto jedlo ma vracia späť do mojej mladosti, keď som mala 16-17 rokov. To som ešte
len chodila s mojím -už- manželom, čakával ma pred školou a potom sme sa chodievali
najesť do jedného
podniku, kde som si stále dala
morčacie prsia v cestíčku s opekanými zemiačkami a diabolskou omáčkou (nejaká
tatárka+kečup+chilli). Rezne v
cestíčku nerobievam, skúsila som raz, ale cesto bolo mäkké, no mne nechutilo. Toto je
naozaj chrumkavé, mňam.
Postup
- Morčacie prsia umyjeme, nakrájame rezne, jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme.
- Pripravíme si cestíčko: bielky jemne vymiešame, pridáme múku, sódu bikarbonu, minerálku soľ/korenie a vymiešame hladké cestíčko.
- Rezne obalíme najprv v hladkej múke, potom ponoríme do cestíčka a vyprážame na bravčovej masti. Po upečení ukladáme na papierový obrúsok, aby sa odsal prebytočný tuk.
- Cestíčko je chrumkavé, pekne drží na mäse, neolupuje sa :-) Prílohy rozpisovať nebudem, receptík som pridala najmä kvôli cestíčku :-)