Morčacie prsia s hlivou, paradajkou a syrom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som manželovi na obed pripravila tieto morčacie prsíčka. Neviem, či zabudol jedlo ochutnať, ale naložil si dva krát:-) Ja som si spravila tiež morčacie prsíčka, ale na môj "diétny" spôsob:-) Kúpila som 850 gramové prsia. Polovicu som spravila manželovi s hlivou.

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvú si pripravím hlivu. Očistila som si dva strúčiky cesnaku a jednu strednú cibuľu.
  2. Na sitku som hlivu umyla, nechala okvapkať. Prekrojila som ju na polovičku, osolila a okorenila som.
  3. Na troche oleja som ju dusila, kým som si nakrájala cibuľu na mesiačiky. K hlive som pridala trochu mletého kmínu.
  4. Pridala som nakrájanú cibuľu a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Pod pokrievkou som ju dusila ešte asi 5 minút. Hlivu netreba dlho dusiť.
  5. Nechala som ju vychladnúť.
  6. Mäso som nakrájala na plátky, osolila a okorenila. Opiekla som ho krátko z obidvoch strán.
  7. Opečené mäso som preložila do zapekacej misy aj s výpekom.
  8. Na mäso som uložila udusenú hlivu a paradajku nakrájanú na plátky.
  9. Na vrch som dala strúhaný syr. Rúru som vyhriala na 180 stupňov, piekla som asi 15 minút, kým sa mi syr neroztopil.
  10. K mäsu som spravila zemiakové pyré. Obed som podávala s čerstvým hlávkovým šalátom.