Morčacie prsia s hlivou, paradajkou a syrom (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som manželovi na obed pripravila tieto morčacie prsíčka. Neviem, či zabudol jedlo
ochutnať, ale naložil si dva krát:-) Ja som si spravila tiež morčacie prsíčka, ale na môj
"diétny" spôsob:-) Kúpila som 850 gramové prsia. Polovicu som spravila manželovi s
hlivou.
Postup
- Ako prvú si pripravím hlivu. Očistila som si dva strúčiky cesnaku a jednu strednú cibuľu.
- Na sitku som hlivu umyla, nechala okvapkať. Prekrojila som ju na polovičku, osolila a okorenila som.
- Na troche oleja som ju dusila, kým som si nakrájala cibuľu na mesiačiky. K hlive som pridala trochu mletého kmínu.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a 2 prelisované strúčiky cesnaku. Pod pokrievkou som ju dusila ešte asi 5 minút. Hlivu netreba dlho dusiť.
- Nechala som ju vychladnúť.
- Mäso som nakrájala na plátky, osolila a okorenila. Opiekla som ho krátko z obidvoch strán.
- Opečené mäso som preložila do zapekacej misy aj s výpekom.
- Na mäso som uložila udusenú hlivu a paradajku nakrájanú na plátky.
- Na vrch som dala strúhaný syr. Rúru som vyhriala na 180 stupňov, piekla som asi 15 minút, kým sa mi syr neroztopil.
- K mäsu som spravila zemiakové pyré. Obed som podávala s čerstvým hlávkovým šalátom.