Morčacie prsia naložené v pikantnej marináde (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Druhú časť morčacích pŕs som tiež naložila do marinády, ktorá pochádza zo stránky Toprecepty.cz. Na žiadosť @Dandika1 uverejňujem tento recept.

30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rezne som naklepala, pokrájala som ich na menšie kúsky.
  2. Pripravila som chilli sladkú omáčku, sójovú omáčku. Nemala som doma majonézu, tak som použila tatársku omáčku.
  3. Na marinádu som do misky rozbila jedno väčšie domáce vajíčko, pridala som soľ, mleté čierne korenie, 4 pl sladkej chilli omáčky, 2 pl sójovej omáčky, 3 pl tatarskej omáčky, 4 čl zemiakového škrobu a nakrájala som čerstvú pažítku.
  4. Do marinády som pridala ešte 1 pl olivového oleja. Dobre som všetky suroviny premiešala.
  5. Do marinády som naložila plátky mäsa.
  6. Prvé som dala piecť zemiaky. Rúru som vyhriala na 200 stupňov. Zemiaky už budú čochvíľu hotové. Môžem začať s prípravou mäsa. Na 1 pl oleja som mäso opiekla u oboch strán.
  7. Marináda na pečené smotanové zemiaky: 1 čl grilovacie korenie, 0,5 čl tymian, 2 pl olej, 2 pl kyslá smotana, 1 čl soľ.
  8. Vo väčšej mise som vymiešala marinádu na zemiaky.
  9. Zemiaky som nakrájala asi na 1 cm plátky.
  10. Plech som vystlala papierom na pečenie. Zemiaky som zmiešala s marinádou, rozložila som ich na plech. Piekla som ich asi 30 minút. Recept na zemiaky je zo stránky Coolinarika.com.
  11. Tak toto je moja porcia. K obedu sme mali čerstvý šalát.