Morčacie prsia na póre v zelenom mešci (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Podobné jedlo robievam počas leta dosť často, lebo vtedy mám dostatok domácich surovín zo záhrady, je to rýchle hotové a veľmi chutné jedlo..môže sa podávať ako hlavné jedlo v teplom stave, ale celkom fajn v studem stave ako ľahká letná večera...

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv som išla na záhradku a pozbierala som si potrebné suroviny.. šalátové listy na zdobenie,1 veľký pór, petržlenovú vňať, aj kučeravú...a našla som už aj jednu paradajku zrelú..
  2. pór som očistila, poriadne umyla a rozdelila...časť pôjde na dusenie a potrebujem listy na zviazanie mešcov...pór som pokrájala..
  3. umyté morčacie prsia som tiež pokrájala na kocky..
  4. na rajnicu som dala lyžicu bravčovej masti...
  5. pridala som pokrájaný pór..
  6. pridala som pokrájanú zelenú papriku..
  7. pokrájanú paradajku...
  8. a napokon pokrájané morčacie prsia..osolila, posypala štipkou čierneho korenia a dusila do mäkka...
  9. hotové prsia som poliala domácou smotankou, pomiešala...
  10. a pridala 1 vajce a nechala prejsť varom...
  11. pokiaľ sa prsia dusili, urobila som si slané palacinkové cesto../nepridávam množstvo, to si urobí každý, koľko potrebuje/ a na oleji som vypiekla palacinky....do cesta som pridala pokrájanú petržlenovú vňať...
  12. na každú palacinku som dala plnku...pozberkala som palacinku do uzlíka a zviazala listom póru..
  13. a hotovo...veľmi chutné, elegantné a zapáči sa každej návšteve...prajem vám dobrú chuť...