Morčacie prsia na póre v zelenom mešci (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Podobné jedlo robievam počas leta dosť často, lebo vtedy mám dostatok domácich
surovín zo záhrady, je to rýchle hotové a veľmi chutné jedlo..môže sa podávať ako hlavné
jedlo v teplom stave, ale celkom fajn v studem stave ako ľahká letná večera...
6 porcií |
60 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som išla na záhradku a pozbierala som si potrebné suroviny.. šalátové listy na zdobenie,1 veľký pór, petržlenovú vňať, aj kučeravú...a našla som už aj jednu paradajku zrelú..
- pór som očistila, poriadne umyla a rozdelila...časť pôjde na dusenie a potrebujem listy na zviazanie mešcov...pór som pokrájala..
- umyté morčacie prsia som tiež pokrájala na kocky..
- na rajnicu som dala lyžicu bravčovej masti...
- pridala som pokrájaný pór..
- pridala som pokrájanú zelenú papriku..
- pokrájanú paradajku...
- a napokon pokrájané morčacie prsia..osolila, posypala štipkou čierneho korenia a dusila do mäkka...
- hotové prsia som poliala domácou smotankou, pomiešala...
- a pridala 1 vajce a nechala prejsť varom...
- pokiaľ sa prsia dusili, urobila som si slané palacinkové cesto../nepridávam množstvo, to si urobí každý, koľko potrebuje/ a na oleji som vypiekla palacinky....do cesta som pridala pokrájanú petržlenovú vňať...
- na každú palacinku som dala plnku...pozberkala som palacinku do uzlíka a zviazala listom póru..
- a hotovo...veľmi chutné, elegantné a zapáči sa každej návšteve...prajem vám dobrú chuť...