Morčacie mäso na karí s patizónmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,
pridáme nadrobno posekanú očistenú cibuľu a speníme. Patizóny očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame
na malé kocky. Primiešame k mäsu, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením,
podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do polomäkka.
- Potom pridáme na rezance pokrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov, neskôr olúpané pokrájané rajčiaky a udusíme domäkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou očistenou mladou cibuľkou.
- Podávame tak, že každú porciu prelejeme PL bieleho jogurtu, ktorý sme premiešali s nadrobno posekaným kôprom, rozotreným cesnakom a trochou soli.
|