Morčacie mäso na karí s patizónmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na tenké rezance, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pridáme nadrobno posekanú očistenú cibuľu a speníme. Patizóny očistíme, zbavíme jadrovníkov a pokrájame na malé kocky. Primiešame k mäsu, opražíme v rozohriatom oleji, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, podlejeme zeleninovým vývarom a udusíme do polomäkka.
  2. Potom pridáme na rezance pokrájané zeleninové papriky bez jadrovníkov, neskôr olúpané pokrájané rajčiaky a udusíme domäkka. Hotové posypeme nadrobno posekanou očistenou mladou cibuľkou.
  3. Podávame tak, že každú porciu prelejeme PL bieleho jogurtu, ktorý sme premiešali s nadrobno posekaným kôprom, rozotreným cesnakom a trochou soli.