Morčacia polievka

Morčacia polievka s domácimi cestovinami a mäsom

Autor receptu: olinecka

Môže byť nedeľa bez dobrej polievky, v ktorej sú domáce cestoviny...?????

15 minút
príprava
70-80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme a vložíme do hrnca, pridáme koreňovú zeleninu a zalejeme studenou vodou. Pridáme čierne korenie, soľ a nové korenie. Varíme na miernom plameni, aby bola polievka číra asi 70-80 minút.
  2. Počas varenia môžme do polievky pridať kurací bujón, ale nemusí byť. Po uvarení mäso a zeleninu nakrájame nadrobno a pridáme do polievky. Podávame s uvarenými domácimi cestovinami, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť.
  3. Samozrejme k dobrému jedlu patrí dobrý koláčik.