Morčací špíz s jablkami a medovo-orechovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: akludad
môj experiment pre odvážnych.Robila som len jednu porciu,takže aj recept je tak písaný
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- spravíme si pác z 1pl oleja,trošky sójovky,soli,3pl medu,štipku čierneho korenia(kto nemá rád,nedá).Nakrájané mäsko vmiešame do pácu a necháme chvíľu odstáť.
- Jabĺčko si nakrájame na mesiačiky(hrubšie) a striedavo s mäsom napicháme na špajdlu
- do pekáča dáme troška oleja a vložíme špízy aj so zbytkom jabĺčka.Zakryjeme alobalom a dáme upiecť.
- špízy vyberieme tie jabĺčka,ktoré neboli na špízoch roztlačíme(šupku stiahneme),pridáme smotanu a normálne na šporáku zahrejeme,
- pridáme ešte med a mleté orechy.Množstvo toľko,aby omáčka bola hustejšia.Necháme prevrieť.Podávame s ryžou:-))