Moravský vrabec
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na väčšie, asi 50–gramové kúsky a dáme na plech. Pridáme na hrubo nakrájanú cibuľu a cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme pretlak a premiešame. Zalejeme pivom a trochou vody a dáme piecť pod alobalom do vyhriatej rúry na 170 0C. Pečieme 1 aj štvrť hodiny, potom odokryjeme a pečieme ešte 10 minút na 190 0C.
- Kapustu prekrojíme, aby nemala dlhé rezance. Ak je príliš kyslá, prepláchneme ju vodou. Podľa chuti osolíme, pridáme rascu (ak ju už neobsahuje). Podlejeme vodou tak, aby kapusta bola ponorená. Prikryjeme a varíme asi 30 minút. Kapustu zahustíme postrúhaným zemiakom a za stáleho miešania krátko povaríme. Podľa chuti osolíme, osladíme či okyslíme octom.
- Vychladnuté zemiaky zomelieme, zamiešame s rozšľahaným vajcom, pridáme múku, krupicu, soľ a vypracujeme tuhé cesto. Cesto rozdelíme na rovnomerné diely a tie vyvaľkáme na šišky, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody a pomaly varíme. Po zavarení knedle opatrne nadvihneme, aby sa nepripálili na dno. Uvarené knedle vyberieme a nakrájame na plátky.
|