Moravský vrabec (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V zime rada varím z kyslej kapusty.

45/15 minút
na 180/200 °C

Postup

  1. Mäso som umyla, nakrájala na kocky asi 4 x 4 cm.
  2. Vo väčšom kastróle som roztopila masť. Do horúcej masti som dala opiecť mäso. Pridala som 1 čl celého kmínu.
  3. K mäsu som pridala cesnak a 3 ks nakrájanej cibule.
  4. Na prudkom ohni som mäso s cibuľou opekala,
  5. kým nemalo takýto vzhľad. Teraz som mäso osolila a okorenila mletým čiernym korením.
  6. Mäso som zakryla pokrievkou , za občasného miešania som ho piekla na sporáku. Ničím som ho nepodlievala.
  7. Kým sa mäso pieklo, zarobila som si cesto na kysnutú knedľu. Teraz sa môžem venovať vareniu kyslej kapusty. Na olej som osmahla jednu strednú cibuľu nakrájanú na kocky.
  8. K cibuli som pridala celý kmín a cukor, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby. Keď sa cukor rozpustil a trochu skaramelizoval, pridala som kyslú kapustu. Podliala som ju vodou a zakrytú som ju dusila.
  9. Udusenú kapustu som zahustila nastrúhaným surovým zemiakom. Kapustu som prevarila, aby sa zemiak uvaril. Ochutnala som kapustu. Nebolo potrebné dochuťovať ničím.
  10. .Mäso som dala zapiecť do rúry, aby malo peknú farbu.
  11. Medzitým mi cesto na knedľu vykyslo. Cesto som rozdelila na polovicu, sformovala knedľu. Parila som ju 20 minút. No obed je komplet hotový, môžeme ísť obedovať.
  12. Večer som ju nakrájala a na paráku ohriala nakrájanú na plátky.