Moja rybacia polievka

Autor receptu: alicka80

Receptov na rybaciu polievku je veľa, ale tento recept mi včera poradil kamarát, takže je to moja premiéra. Doma mala úspech, ale kto má rád typickú rybaciu chuť, nech si pangasia vymení za rybu s výraznejšou chuťou. Neskoro som si spomenula že nefotím, takže mám akurát fotku polievky už v tanieri ako dupľu :-)

6-7
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistila som si zeleninu, mrkvu a petržlen som nakrájala na kolieska, zeler som nahrubo nastrúhala. Cibuľu nakrájanú na drobno som nechala popražiť na oleji, potom som pridala nakrájanú zeleninu.
  2. Rybací vývar som robila len z rybacieho bujónu. Tam je postup, že na 0,2 dcl vody ide jedna kocka. Takže ja som ich dala 6 kusov ale na cca 2 l vody osobitne do iného hrnca ako zeleninu. Filety z pangasia som nakrájala na kocky, bylinky nasekala.
  3. Do zeleninovej zmesi som pridala paradajkový pretlak a postupne som podlievala rybacím vývarom. Vraj je vhodné podliať aj 1-2 deci bielym vínom :-) . Pridala som petržlenovú vňať, zelerovú vňať, trošku bazalky a čili papričky (ja som mala harrisu). Keď je zelenina mäkká, pridáte rybku nakrájanú na kocky a necháte prejsť varom. Trvá to 10-15 minút a polievka je hotová.