Moja nedeľná trojvaječná praženica...
Autor receptu: pacun110
Túto praženicu si zvyknem robievať vždy v nedeľu,lebo nedeľa je na to ako stvorená!!! Postup- ...rád si všetko pripravím na linku,aby som to mal po ruke a aby som,zbytočne nestrácal
čas hľadaním po ľadničke,či kade!Chlebík sme si upiekli večer v pekárničke a hrozno som
tam,pridal len tak,zo srandy!!!
- ...slaninu a debrecínku so pokrájam na štvorčeky a dochrumkava opražím na panvici.
Olej,či masť nepotrebujem-slanina je poctivá,gazdovská pustí masti do sýta!Nie ako
tie,vákuovo balené...
- ...potom pridám 1 a 1/2 nadrobno nakrájanej a dopredu mierne osolenej cibuľe,chvíľu
popražím a potom zakryjem,nech sa to pekne podusí...Solím opatrne,lebo tam je slaná
slanina a debrecínka,takže solím len kôli tomu aby cibuľa pustila šťavu...
- ...keď je cibuľa už mäkká,tak tam pridám vajcia,čierne korenie a zbytok nadrobno
nakrájanej cibule....NEMIEŠAM!!!
- ...pomaličky,ale ozaj P O M A L I Č K Y to dusím,sledujem,kontrolujem a keď sa to začne
belieť,tak to len tak trošku nadhadzujem,pošťuchujem varechou,aby to ostalo
neporušené,pekne ztuhnuté a pritom ľahké(ja viem,ťažko je hovoriť o praženici ako
o ľahkom jedle)...
- ...na konci to len opatrne premiešam,aby z toho nebola taká jednoliata masa vajca,
ale boli pekne vidieť biele a žlté vaječné fragmenty!Nakoniec poprášim červenou
paprikou-záleží na tebe,milý čitateľ,či si dáš sladkú,alebo štipľavú...
Dobrú chuť,prajem!!!
(cibuľu používam preto 2x lebo tá neskôr pridaná dá praženici taký zvláštny
pikantný šmrnc...skúste to-uvidíte!!!)
|