Mleté mäso v lístkovom ceste

Autor receptu: ailuj82

20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožok nakrájame na malé kocky a zvlhčíme ho vodou alebo mliekom. Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, vajíčkami, nastrúhaným cesnakom a pripraveným rožkom.
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme asi na veľkosť plechu /ja som cesto robila podľa receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/domace-listkove-cesto-najrychlejsie-svete/5003-recept.html, len som vynechala kakao/.
  3. Na cesto rozotrieme ochutené mäso, na kraj dáme očistenú a na štvrťky nakrájanú mrkvu, párku, zeler a roládu stočíme.
  4. Preložíme na pekáč vytretý olejom, zakreme alobalom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 80 min. Potom dáme dole alobal a dopečieme do hneda.
  5. Podávame so zemiakmi a cviklou alebo čalamádou.