Mini bifteky (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené. A dnes,keď mi priateľ navrhol,že by som mohla uvariť fašírky(zajtra na chatu) tak som si na ten recept spomenula. Tak, tu je realizácia.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si suroviny
  2. Najprv som si namočila v mlieku starý rožok.
  3. Keď je rožok rozmočený, pridala som mleté mäso, vajcia, opraženú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a čierne mleté korenie.
  4. Všetko som dôkladne premiešala.
  5. Z hmoty som potom formovala malé bifteky,ktoré som obalila v strúhanke.
  6. Tieto som dala na panvicu, s rozpáleným olejom vysmážať. Tieto mini bifteky som spravila len 10 kúskov, ostatné som spravila vo veľkosti fašírok. Tie budem podávať so zemiakovým šalátom.
  7. Pripravila som si nakrájaný rožok, majonézu, kečup,horčicu, nakrájanú cibuľu na kolieska a začala som tvoriť rýchle, malé občerstvenie.
  8. Po vypražení som bifteky vybrala.
  9. Pomocou špáradla som vytvorila mini bifteky, keď som na plátok rožku dala biftek, a vrch som ozdobila , striedavo, podľa vlastnej fantázie.