Mini bifteky (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Videla som niekde v pošte na nete malinké bifteky, servírované na rožkoch, na vrchu ozdobené. A dnes,keď mi priateľ navrhol,že by som mohla uvariť fašírky(zajtra na chatu) tak som si na ten recept spomenula. Tak, tu je realizácia.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravila som si suroviny
- Najprv som si namočila v mlieku starý rožok.
- Keď je rožok rozmočený, pridala som mleté mäso, vajcia, opraženú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a čierne mleté korenie.
- Všetko som dôkladne premiešala.
- Z hmoty som potom formovala malé bifteky,ktoré som obalila v strúhanke.
- Tieto som dala na panvicu, s rozpáleným olejom vysmážať. Tieto mini bifteky som spravila len 10 kúskov, ostatné som spravila vo veľkosti fašírok. Tie budem podávať so zemiakovým šalátom.
- Pripravila som si nakrájaný rožok, majonézu, kečup,horčicu, nakrájanú cibuľu na kolieska a začala som tvoriť rýchle, malé občerstvenie.
- Po vypražení som bifteky vybrala.
- Pomocou špáradla som vytvorila mini bifteky, keď som na plátok rožku dala biftek, a vrch som ozdobila , striedavo, podľa vlastnej fantázie.