Mexico
Autor receptu: stefanm
Mali sme rodinnú oslavu ktorá sa mala konať v prírode ale Pán Boh to zmenil a tak sme ostali na našom balkóniku.No a miesto klasického kotlíkového gulášu som doma rýchlo improvizoval v novom tlakovom hrnci a bolo "hot" Mexico.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- V rozpálenej masti krátko orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridáme pokrájane mäso na menšie kúsky a prudko opečieme.
- Dochutíme soľou a koreninami,zalejeme vodou a dusíme asi pol hodiny.
- Keď je mäso mäkké pridáme kukuricu,fazuľu,nakrájanú papriku a chilly (veľa).
- Krátko povaríme a ...
- ...podávame.
- Ako prílohu som počas varenia pripravil "Mexické placky" ktoré so robil podľa receptu od @sjuz ale neviem ich teraz nájsť!!Sú z mletej konzervovanej kukurice,veľmi jednoduché a fajné.