Pečené kuracie krídelká

Medové kuracie krídelká so zemiakovými čipsami

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Krídelká umyjeme, očistíme a prekrojíme na polovičky. Marinujeme asi 3 hodiny v zmesi medu, BBQ omáčky, pivnej melasy, soli a korenia. Potom aj s marinádou pečieme asi 1,5 hodiny pri 170 stupňoch. Po upečení vyberieme z marinády a vyprážame 2 minúty v slnečnicovom oleji dozlatista.
  2. Zemiaky umyjeme a osušíme. Nastrúhame na tenké čipsy a vyprážame vo fritéze pri 180 stupňoch asi 6 minút. Počas vyprážania miešame.
  3. Mladé kukuričné klasy potrieme maslom a osolíme. Grilujeme z každej strany 3 minúty.
  4. Dresing: Nivu nahrubo nastrúhame, pridáme majonézu, nadrobno nasekané kapary a soľ a korenie podľa chuti. Premiešame a podávame spolu s kukuricou a zemiakovými čipsami ku krídelkám.