Medailónky Panenky Márie

Autor receptu: stefanm

Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej , Panny Márie , ma natoľko zaujal , že som si jedlo objednal , zjedol a zaplatil skoro šesť eur . Tak som si ho doma urobil sám a za približne šesť eur sme sa najedli celá rodina(4) .

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na hrubšie kúsky ktoré mierne roztlačím , okraje narežeme , ...
  2. ...osolíme a okoreníme , potrieme horčicou (ja som použil aj Thay cury pastu) a ...
  3. na panvici opečieme z oboch strán asi po tri-štyri minúty.Odložíme na teple miesto a do výpeku pridáme ...
  4. ...nakrájanú cibuľu,šampiónu,šunku,olivy a ,kto chce , aj čilly papričku.Osolíme a okoreníme podľa chuti .
  5. Podusíme kým huby nezmeknu a zahustíme lyžicou masla alebo taveného syru.
  6. Ako prílohu som si pripravil svoje obľúbené hranolky a podával som so ...
  7. ... zázvorovou ryžou a zeleninovou oblohou.
  8. Pochutili sme si . Aj "Panenka Mária" by si na takom jedle pochutila :) !