Medailónky Panenky Márie
Autor receptu: stefanm
Názov som ukradol z reštaurácie kde vtipným spojením najkrajšieho kúsku mäsa zo svine a mena Matky Božej , Panny Márie , ma natoľko zaujal , že som si jedlo objednal , zjedol a zaplatil skoro šesť eur . Tak som si ho doma urobil sám a za približne šesť eur sme sa najedli celá rodina(4) .
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na hrubšie kúsky ktoré mierne roztlačím , okraje narežeme , ...
- ...osolíme a okoreníme , potrieme horčicou (ja som použil aj Thay cury pastu) a ...
- na panvici opečieme z oboch strán asi po tri-štyri minúty.Odložíme na teple miesto a do výpeku pridáme ...
- ...nakrájanú cibuľu,šampiónu,šunku,olivy a ,kto chce , aj čilly papričku.Osolíme a okoreníme podľa chuti .
- Podusíme kým huby nezmeknu a zahustíme lyžicou masla alebo taveného syru.
- Ako prílohu som si pripravil svoje obľúbené hranolky a podával som so ...
- ... zázvorovou ryžou a zeleninovou oblohou.
- Pochutili sme si . Aj "Panenka Mária" by si na takom jedle pochutila :) !