Mäsový koláč

Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

75 minút
príprava
25-28 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre vydusiť a ochutíme soľou, korením, mandarínkovou kôrou a mletým koriandrom. Na konci varenia trošku zahustíme kukuričným škrobom.
  2. Z múky, masla, vajca a zo štipky soli vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na tretiny, jednu tretinu použijeme navrch. Väčšiu časť vyvaľkáme, vložíme do tortových foriem s priemerom asi 12 cm a necháme dobre vychladnúť v chladničke. Prázdne cesto predpečieme v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.
  3. Po predpečení naplníme torty vychladnutou mäsovou zmesou a vrch prikryjeme vyvaľkaným cestom, ktoré sme predtým odložili. Okraje dobre pritlačíme vidličkou, potrieme žĺtkom a trochu popicháme. Pečieme opäť v rúre zohriatej na 180 °C ďalších 15 – 18 minút. Môžeme podávať so sladkokyslým čatní.