Mäsový koláč
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
75 minút príprava |
25-28 minút na 180 °C |
Postup- Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné
kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko
necháme dobre vydusiť a ochutíme soľou, korením,
mandarínkovou kôrou a mletým koriandrom.
Na konci varenia trošku zahustíme kukuričným
škrobom.
- Z múky, masla, vajca a zo štipky soli vypracujeme
hladké cesto. Rozdelíme ho na tretiny,
jednu tretinu použijeme navrch. Väčšiu časť
vyvaľkáme, vložíme do tortových foriem s priemerom
asi 12 cm a necháme dobre vychladnúť
v chladničke. Prázdne cesto predpečieme
v rúre zohriatej na 180 °C 10 minút.
- Po predpečení naplníme torty vychladnutou
mäsovou zmesou a vrch prikryjeme vyvaľkaným
cestom, ktoré sme predtým odložili.
Okraje dobre pritlačíme vidličkou, potrieme
žĺtkom a trochu popicháme. Pečieme opäť
v rúre zohriatej na 180 °C ďalších 15 – 18 minút.
Môžeme podávať so sladkokyslým čatní.
|