Mäsové guľky z králika /fotorecept/

Autor receptu: babidka

Dostali sme takmer dvojkilový balíček zmrazeného mletého králičieho mäsa z domáceho chovu od priateľa Stojana . Už bolo ochutené bylinkami , posolene a okorenené . Kým sme prišli z Bulharska na Slovensko , tak sa mäsko rozmrazilo a musela som ho rýchlo spracovať.Tak sme mali králičie kebabčata, šiščeta , kjufteta....:-)Ale na tretí deň sme už potrebovali zmenu - tak som urobila kompromis a uvarila som tieto guľky v paradajkovej omáčke.

4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pomleté mäso zmiešame s jemne nasekanými bylinkami - hlavne nešetríme saturejkou a petržlenom:-) , pridáme soľ , korenie . Urobíme guľky veľkosti vlašského orecha a obalíme v hladkej múke . Opekáme v malom množstve oleja - ja častejšie potrasiem panvicou aby sa stále otáčali a opiekli rovnomerne .
  2. Paradajky sparíme v horúcej vode , ošúpeme ich a pokrájame na malé kocky .
  3. Cibuľu nakrájame na jemno , opražíme na oleji . Pridáme pokrájané paradajky , roztlačený cesnak , soľ, korenie . Dusíme na malom plameni kým sa paradajky nerozvaria.
  4. K paradajkám pridáme opečené mäsové guľky a spolu dusíme na malom plameni asi pol hodiny. Podľa potreby môžeme ešte podliať troškou vody .
  5. Tesne pred dokončením pridáme do omáčky jemne nasekané čerstvé bylinky . Keď nemáte čerstvé , tak použite aj sušené . Tých však treba menej , sú veľmi aromatické a mohli by svojou príliš výraznou chuťou potlačiť jemnú chuť králičieho mäsa .
  6. Guľky môžeme podávať s cestovinami , ryžou alebo opekanými zemiakmi . My sme mali chuť na špagety....