Mäsové guľky z ikea

Autor receptu: nessota

Takmer ako z Ikeii :)

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku nakrájame a udusíme na panvici. Keď je udusená zmiešame ju s mäsom, strúhankou, žĺtky, soľ, korenie a pažítkou.
  2. Všetky suroviny dobre premiešame. Potom tvoríme guľky, priemer cca. 3cm. Guľky ukladáme do plechu. Uložené guľky pokvapkáme ol. olejom. A dáme piecť do rúry 30min, 200 °C. Kto chce môže guľky vyprážať aj na oleji na panvici, ale v rúre je to rychlejšie a všetky guľky sú rovnako upečené.
  3. Keď sú guľky upečené, vyberieme ich z plechu. Do výpeku nalejeme vývar alebo bujón a smotanu na varenie. Omáčku dochutíme trochou obyčajnej horčice, keď treba aj soľou a korením. Dobre premiešame a guľky vložíme naspäť. Dáme späť do rúry, na menšiu teplotu cca. 10-15min.
  4. Guľky servírujeme s varenými alebo pečenými zemiakmi. Podávame s brusnicovým jamom. Prajem dobrú chuť.