Mäsová roláda (fotorecept)

Autor receptu: hviezdickaz

10
porcií
30 minút
príprava
80-90 minút
na 200-250 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Mäso rozkrojíme tak,aby nám vznikla tkz.plachta.
  3. Osolíme,okoreníme z jednej strany a potrieme horčicou.
  4. Postupne naň ukladáme párky,uhorky,kápiu,slaninu,vajíčka - všetko pokrájané na štvrťky. Všetko ukladáme ďalej od kraja.
  5. Takto vrstvenie opakujeme.
  6. Boky preložíme.
  7. A zavinieme .
  8. Zavinutú roládu previažeme niťou.
  9. Obalíme v múke a narýchlo opečieme z oboch strán.
  10. Opečenú roládu preložíme na plech,podlejeme výpekom,vývarom.Vrch ešte trochu osolíme,okoreníme,posypeme červenou paprikou a vegetou.
  11. Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 250 st. cca 60 min.Potom dáme alobal dolu,mäso polejeme výpekom a dáme dopiecť na 200 st. cca 20 min. ,potom vypneme rúru a necháme v nej mäso dojsť.Nezabudnite ho však poliať,aby sa nevysušilo.
  12. Takto vyzerá roláda po upečení.
  13. A takto po rozkrojení... Podávame s ryžou.Prajem Dobrú chuť :)