Mäsová roláda (fotorecept)
Autor receptu: hviezdickaz
10 porcií |
30 minút príprava |
80-90 minút na 200-250 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Mäso rozkrojíme tak,aby nám vznikla tkz.plachta.
- Osolíme,okoreníme z jednej strany a potrieme horčicou.
- Postupne naň ukladáme párky,uhorky,kápiu,slaninu,vajíčka - všetko pokrájané na štvrťky. Všetko ukladáme ďalej od kraja.
- Takto vrstvenie opakujeme.
- Boky preložíme.
- A zavinieme .
- Zavinutú roládu previažeme niťou.
- Obalíme v múke a narýchlo opečieme z oboch strán.
- Opečenú roládu preložíme na plech,podlejeme výpekom,vývarom.Vrch ešte trochu osolíme,okoreníme,posypeme červenou paprikou a vegetou.
- Zakryjeme alobalom a dáme piecť na 250 st. cca 60 min.Potom dáme alobal dolu,mäso polejeme výpekom a dáme dopiecť na 200 st. cca 20 min. ,potom vypneme rúru a necháme v nej mäso dojsť.Nezabudnite ho však poliať,aby sa nevysušilo.
- Takto vyzerá roláda po upečení.
- A takto po rozkrojení...
Podávame s ryžou.Prajem Dobrú chuť :)