Grilovaná ryba
Maslová ryba s cuketou a paprikovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Pripravíme omáčku: Červené papriky ugrilujeme
z oboch strán a sparíme pod potravinárskou
fóliou. Stiahneme z nich šupku. V hrnci opečieme
na olivovom oleji červenú cibuľu, pridáme
upečené papriky a cesnak a všetko
spolu dobre opražíme. Zalejeme zeleninovým
vývarom. Dochutíme soľou a korením a citrónovou šťavou.
Rozmixujeme a prepasírujeme. Nakoniec
pridávame kúsky studeného masla.
- Maslovú rybu dáme na rozpálený gril
s olejom. Z každej strany opekáme asi
2 minúty. Potom znížime teplotu grilu
a necháme rybu dopiecť.
- Na olivovom oleji ugrilujeme baby cuketu
a dochutíme soľou, korením a troškou
cukru.
|