Grilovaná ryba

Maslová ryba s cuketou a paprikovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme omáčku: Červené papriky ugrilujeme z oboch strán a sparíme pod potravinárskou fóliou. Stiahneme z nich šupku. V hrnci opečieme na olivovom oleji červenú cibuľu, pridáme upečené papriky a cesnak a všetko spolu dobre opražíme. Zalejeme zeleninovým vývarom. Dochutíme soľou a korením a citrónovou šťavou. Rozmixujeme a prepasírujeme. Nakoniec pridávame kúsky studeného masla.
  2. Maslovú rybu dáme na rozpálený gril s olejom. Z každej strany opekáme asi 2 minúty. Potom znížime teplotu grilu a necháme rybu dopiecť.
  3. Na olivovom oleji ugrilujeme baby cuketu a dochutíme soľou, korením a troškou cukru.