Hubové krupoto
Masliakovo-krúpové rizoto s bielym vínom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Ešte som našla také krásne masliačiky. Robila som ich s jačmennými krúpami a so zeleninou a podliala bielym vínom.
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Masliaky som očistila.
- Poriadne umyla a nakrájala.
- Očistila som mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak a nakrájala.
- Jačmenné krúpy som umyla a predvarila 5 minút a scedila. Na tento spôsob použitia ich predvarím, lebo chcem jedlo podliať vínom. Pena, ktorá sa tvorí pri varení krúpov nie je pekná.
- Na oleji som spenila cibuľu a pridala som vypukať aj celú rascu, pridala som masliaky a spolu opiekla.
- K masliakom som pridala zeleninu a opäť spolu opiekla.
- Napokon som pridala jačmenné krúpy, osolila, okorenila a podliala som polovicou vína. Keď sa víno odparilo, opäť som podliala druhou polovicou vína.
- Keď boli krúpy mäkké, pridala som maslo a spolu premiešala.
- Hotové jedlo.
- Prajem vám dobrú chuť.