Marekove americké hamburgery

Autor receptu: matus113

Americká klasika na slovenský spôsob.

5
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Strúčiky cesnaku si roztlačíme do pomletého hovädzieho mäsa. Ďalej pridáme vajce, chilli papričku , oregáno, osolíme a okoreníme podľa chuti. Celú zmes poriadne rozmiešame.
  2. Zo zmesi mäsa vytvarujeme malú placku a dáme na panvicu. Mäso smažíme približne 3 minúty z každej strany. Medzitým dáme osmažiť anglickú slaninku. V prípade, že nemáme čerstvé žemle, použijeme polotovar. Predpripravené žemle dáme na chvíľku do rúry dopiecť.
  3. Hamburgery si pripravíme tak, že na rozkrojenú teplú žemľu natrieme majonézu, pridáme kúsok zeleného šaláta, cibuľku, pripravené mäso, plátkový syr a slaninku. Hamburgery môžeme vyskladať aj iným spôsobom, každý podľa svojej chuti. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi.