Makrely v omáčke

Autor receptu: redakcia

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

12
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filé vložíme do kastróla na rozpustený tuk, dodáme nadrobno pokrájanú cibuľu, pivo, soľ a korenie a prikryté varíme 15 minút na malom ohni. Odstavíme, porciu filé opatrne vyberieme a uložíme do misy.
  2. Z múky a masla zhotovíme zápražku a rozriedime vodou tak, aby vznikla hustá omáčka.
  3. Dodáme zvyšné maslo, estragón, soľ a korenie a omáčkou zalejeme rezy.