Nepečený makový koláč
Makový raw koláč
Autor receptu: mirkajan
Raw koláčiky príliš nemusím, väčšinou sú na mňa príliš sladké. Mala som však návštevu, ktorá obľubuje práve tento typ dezertov, tak som
experimentovala a celkom sa podarilo. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotografie, ale rýchlo som odfotila posledné kúsky, lebo hrozilo, že fotiť
nebude čo...
8-10 porcií |
30 minút príprava |
Postup
- Datle a slnečnicové semienka namočíme do vody aspoň na 2 hodiny. Ľanové semienka pomelieme, k pomletým pridáme 2 PL vody a necháme nabobtnať aspoň 10 minút. Mak pomelieme. Orechy posekáme.
- Namočené datle a slnečnicové semienka scedíme, necháme odkvapkať a rozmixujeme na hladkú pastu. Do pasty pridáme nabobtnané ľanové semienka, vidličkou rozpučený banán, pomletý mak, posekané orechy, chia semienka a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame.
- Makovú masu vyklopíme na potravinovú fóliu, sformujeme valec, zabalíme do fólie a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Na druhý deň obalíme v kokosovej múčke a nakrájame na plátky.