« Naspäť na tento recept

Makový raw koláč verzia na vytlačenie

Raw koláčiky príliš nemusím, väčšinou sú na mňa príliš sladké. Mala som však návštevu, ktorá obľubuje práve tento typ dezertov, tak som experimentovala a celkom sa podarilo. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotografie, ale rýchlo som odfotila posledné kúsky, lebo hrozilo, že fotiť nebude čo...

Autor receptu: mirkajan

Postup receptu

Datle a slnečnicové semienka namočíme do vody aspoň na 2 hodiny. Ľanové semienka pomelieme, k pomletým pridáme 2 PL vody a necháme nabobtnať aspoň 10 minút. Mak pomelieme. Orechy posekáme.

Namočené datle a slnečnicové semienka scedíme, necháme odkvapkať a rozmixujeme na hladkú pastu. Do pasty pridáme nabobtnané ľanové semienka, vidličkou rozpučený banán, pomletý mak, posekané orechy, chia semienka a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame.

Makovú masu vyklopíme na potravinovú fóliu, sformujeme valec, zabalíme do fólie a necháme v chladničke stuhnúť, najlepšie cez noc. Na druhý deň obalíme v kokosovej múčke a nakrájame na plátky.

Suroviny




8-10
porcií
30
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist