Makaróny s fazuľovo - cesnakovou krémovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Použila som mrazenú fazuľu. Ak použijeme sušenú, deň vopred ju namočíme. Makaróny uvaríme podľa návodu, precedíme.
  2. V jemne posolenej vode fazuľu uvaríme. Uvarenú fazuľu precedíme, vodu zachytíme.
  3. Do mixéra dáme fazuľu, cca naberačku zachytenej vody a rozmixujeme.
  4. Cesnak očistíme a nakrájame. Na 2 PL oleja cesnak opražíme.
  5. Pridáme lístky šalvie.
  6. Po minúte pridáme fazuľové pyré.
  7. Omáčku riedime vodou, v ktorej sa varila fazuľa. Necháme zovrieť Ochutíme soľou, čiernym korením. Na záver môžeme chuť zvýrazniť dalším strúčikom cesnaku.
  8. Omáčku ihneď servírujeme s cestovinami.