Majonézový a cibuľový šalát (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Robila som naraz dva šaláty. Jeden majonézový a druhý cibuľový. Nie každý má rád majonézu. Šaláty som robila ešte v auguste.

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky na obidva šaláty som varila spolu.
  2. Očistila som si mrkvu, petržlen, zeler. Uvarila som ich v slanej vode.
  3. Tri väčšie cibule idú do cibuľového šalátu. Manžel má rád v tomto šaláte veľa cibule. Vždy ma upozorní, že som jej dala málo:-) Menšia ide do majonézového - nadrobno nakrájaná.
  4. Na cibuľový šalát som dala variť deci vody, pridala som do nej cukor, ocot. a soľ. Nechala som ho zovrieť.
  5. Horúci nálev som naliala na 3 nakrájané cibule. Zakryla som misku, aby sa cibuľa sparila.
  6. Pridala som k nej jednu kyslú uhorku, Nakrájala som do nálevu zemiaky a jednu mrkvu. Nakoniec ešte mleté čierne korenie , 2 pl oleja , soľ. Šalát som zamiešala,nechala som ho vychladnúť. Kým som spravila cibuľový šalát, vychladla mi varená zelenina.
  7. Na majonézový šalát som očistené zemiaky začala krájať na malé kocky. No tlačil ma čas.
  8. Už mi zostalo nakrájať len trochu zeleniny.
  9. Potom som si spomenula na strúhadlo. Je to dlhé roky môj verný pomocník.
  10. Hrášok som sparila a nechala okvapkať a vychladnúť.
  11. V druhej miske som zmiešala majonézu s kyslou smotanou. Pridala som cukor, soľ, mleté biele korenie a trochu nálevu zo zaváraných uhoriek, pár kvapiek worchestrovej omáčky.Ochutenú majonézu som zamiešala do zeleniny. Podľa potreby som šalát ešte ochutila.
  12. Trochu z neho zostalo od obeda. Na druhý deň som spravila poobede ruské vajcia.
  13. Tak som sa pohrala.
  14. a za chvíľku bolo na stole niečo iné. Mala som doma ešte aj malú fľašku majonézy. Trochu som z nej odobrala, rozmiešala s kyslou smotanou a poliala vajíčko na šaláte.